Den Viktiga Checklistan Vid Ett Trädgårdsbröllop

Bröllop är något alldeles speciellt. Man firar den, förhoppningsvis, eviga kärleken mellan två personer. De kommer att avge kärleksförklaringar och de kommer att avge löften. De kommer att bli en enhet som nu kommer att leva tillsammans och förhoppningsvis snart bilda en familj med barn och ett eget hem.

Detta bröllop ska förstås firas tillsammans med familj och vänner, och det ska vara något alldeles extra som alla närvarande kommer ihåg för resten av sina liv. Denna fest kan ta sig en mängd olika uttryck och det är därför det har uppstått en hel industri runt bröllop. Denna industri har successivt skapat en stor mängd olika koncept för hur bröllop kan gestaltas. Ett av dessa koncept är ”trädgårdsbröllopet”.

Vad innebär ett ”trädgårdsbröllop”

Vad innebär då ett trädgårdsbröllop? Som det hörs på namnet är ett trädgårdsbröllop ett bröllop som ska äga rum i en trädgård. Men vad innebär det? I Sverige är detta något nytt och kanske inte så lätt att arrangera på grund av vädret. Konceptet med trädgårdsbröllop innebär nämligen att man smyckar en trädgård och håller sitt bröllop där. Detta inbegriper att hålla ceremonin utomhus med en präst eller annan officiant som håller i vigseln inför de församlade gästerna som alla sitter i bänkar som ställts upp i den trädgård som är central för bröllopet.

Ett trädgårdsbröllop innebär också att festen hålls i trädgården. Detta kräver också det en stor mängd förberedelser. Man måste helt enkelt arrangera en hel festlokal utomhus och givet det svenska vädret innebär det att man också måste ha tält på plats för den händelse att det blir regn under kvällen. Man måste också få till det där med mat och dryck så att det fungerar smärtfritt och det kan också det skapa en hel del frustration när en stor fest ska ordnas på en plats som helt och hållet saknar infrastruktur i förväg. Allt måste helt enkelt sättas upp för en enda fest. En sak som är helt säker när det gäller trädgårdsbröllop är att de på grund av alla extra arrangemang kostar stora pengar så det gäller att vara förberedd på det också.

Planering är A och O

Som vanligt vid större arrangemang är planeringen enormt viktig. Det går aldrig att komma ifrån att det gäller att vara ute i riktigt god tid när man arrangerar ett bröllop, eller annan stor fest för den delen. Men .

Fem saker att tänka på

Det är några saker du behöver tänka särskilt på:

  1. Titta på bröllopsklänningar Det gäller oavsett typ av bröllop
  2. Beställ tält och catering i planeringens början. Dessa är de saker som också kommer att kosta mest.
  3. Tänk på att underhållningen måste ske utomhus, har du tänkt på att dra fram el till högtalarna?
  4. Hitta en bra butik för kläder, som till exempel JJ’s House.
  5. Ett trädgårdsbröllop ska äga rum på en unik plats som behöver skapas från början och den behöver byggas upp av olika delar som tidigare inte samspelat