En Komplett Guide Till Hur Du Väljer Rätt Festklänning För Din Kroppstyp

JJ’s House

Det finns mycket att tänka på när du ska välja ut en festklänning för en tillställning. Fest klänningar kommer i en mängd olika varianter, prisklasser, färger och komplexitet. För att välja rätt festklänning bör du därför noggrant tänka igenom hur du behöver förbereda dig inför köpet.

Vilka är dina färger? Vilken nivå på festen är det? Vilka gäster förväntas komma? Äger festen rum inomhus eller utomhus? Kommer det vara något särskilt program som du behöver anpassa dig till? Det är med andra ord mycket att tänka på så är det ett särskilt tillfälle som betyder mycket för dig bör du vara ute i god tid.

En av de mest betydelsefulla faktorerna när du väljer en festklänning är hur den kommer att passa just dig. Passformen är det första du bör tänka på. Det finns ingen vits med att välja en väldigt modern och komplex klänning om den inte sitter bra på dig.

JJ’s House

Mät upp din kropp

Eftersom det viktigaste när du väljer ut en klänning för dig är hur den sitter på din kropp bör du börja dina förberedelser just där – med att mäta upp din kropp. När du mäter upp din kropp bör du vara mycket ärlig mot dig själv och till exempel inte inkludera en bantningskur inför festen. Om du känner dig själv väl nog så kanske du vet att du inte är den typen som klarar av att genomföra en bantningskur och då finns det risken för totalt fiasko när du väl ska gå på festen och din festklänning inte passar.

Besök istället en sömmerska eller en skräddare direkt när du bestämt dig för att köpa en ny festklänning och be honom eller henne att mäta upp din kropp i detalj så att du vet dina mått exakt. Förbered dig också för att du kan behöva göra ändringar av klänningen så det kan vara en bra idé att prata med sömmerskan eller skräddaren om detta också. Det kan vara så att det tar tid att anpassa klänningen vilket i så fall blir ännu en anledning för dig att vara ute i god tid.

När du väl fått dina mått och accepterat hur din kropp faktiskt ser ut är det dags att gå vidare med sökandet efter den perfekta festklänningen för dig.

Festklänningar för olika kroppstyper

Nu när du har dina mått kan du börja fundera på vilken typ av festklänning som kommer att passa din kroppstyp bäst.

JJ’s House

Om du är lång och slank kan en åtsittande klänning som visar benen vara väldigt fin men om du å andra sidan är rund och lite kortare kanske det är bättre med en lite vidare typ av klänning som också döljer dina runda ben.

Är du liten och slank passar ofta en flickaktig festklänning bättre. Då kan klänningen vara både åtsittande och visa dina ben. Du kommer förstås att se liten och petit ut men det är antagligen så du är van att visa dig själv under alla omständigheter ändå.

När det gäller kurvor och bar hud är det viktigt att komma ihåg att du bör lämna en hel del över till fantasin. Visa inte mer än du behöver, folk kommer att förstå vad som finns därunder ändå. Ibland kan det till och med vara mer sexigt att inte ha någon urringning alls jämfört med att hamna i ett läge där din klänning framstår som vulgär.

Oavsett vilken typ av klänning eller fest du ska gå på behöver du nu hitta en plats att köpa den. JJ’s House är ett företag som har klänningar för alla kroppstyper och prisklasser.